lørdag, 09 desember 2023 08:49

Bitcoinbobla som sprakk: Ubetalt husleie på 7,7 millioner i Hønefoss

Skrevet av
Kryptovault, et selskap som leverte datasenterløsninger for utvinning av kryptovalutaen bitcoin, er konkurs med en gjeld på 100 millioner kroner. Kryptovault, et selskap som leverte datasenterløsninger for utvinning av kryptovalutaen bitcoin, er konkurs med en gjeld på 100 millioner kroner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kryptovault, et selskap som leverte datasenterløsninger for utvinning av kryptovalutaen bitcoin, er konkurs med en gjeld på 100 millioner kroner.

Kryptovault har ni ansatte. Selskapet ble etablert for å utnytte billig norsk strøm til utvinning av bitcoin, men gikk konkurs etter at en utleier gikk til retten for å få betalt 7,7 millioner i husleie for industrihaller utenfor Hønefoss, skriver Dagens Næringsliv.

De samlede kravene mot Kryptovault skal være i størrelsesorden 100 millioner kroner.

Administrerende direktør Kjetil Hove Pettersen sier til E24 at selskapet ikke hadde penger til å betale alle kreditorene, og at de ikke kan forskjellsbehandle kreditorer.

– Det var ikke mulig å komme til enighet med de kortene vi kunne spille på, sier Pettersen.

Kryptovault fikk et resultat før skatt på minus 116 millioner kroner i 2022, mot et overskudd på 85 millioner året før.

«Utviklingen i inntekter og kostnader har vært dårligere enn ledelsens forventninger. 2022 var preget av mye usikkerhet i markedet og selskapet opplevde en redusert etterspørsel etter sine tjenester, samtidig som rekordhøye strømpriser har ført til en brå økning i driftskostnadene», skrev selskapet i årsrapporten for 2022.

For drøye to år siden sa Kryptovault-sjef Pettersen at selskapet hadde knekt koden på hvordan man driver på stabil og effektiv måte, skriver Dagens Næringsliv.

Sist redigert lørdag, 09 desember 2023 09:05

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa