torsdag, 26 oktober 2023 11:16

E16 ved Follum tilbake til opprinnelig trasé

Skrevet av
E16 ved Follum tilbake til opprinnelig trasé Foto: Statens Vegvesen

I midten av september ble det etablert en midlertidig trasé for E16 som kunne brukes for å erstatte det skredutsatte partiet etter uværet Hans sine herjinger. Nå kan den opprinnelige traseen åpne igjen midlertidig i løpet av formiddagen fredag 27. oktober.

Overvåket og undersøkt

– Da flommen Hans gjorde at Ådalsaelva vasket ut terrenget og skapte skredfare for E16 ved Follum ved Hønefoss, så vi raskt behovet for å etablere en midlertidig vei for E16 som kunne brukes så vi fikk undersøkt skredområdet grundig og over tid. Den midlertidige veien gjorde at trafikken ble ledet over på Follumvegen, som ble brukt som delstrekning fram til krysset på E16 nord for den skredutsatte strekningen, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Statens vegvesen har nå overvåket det skredutsatte området over lengre tid og undersøkt det kritiske partiet grundig. Selve sikringstiltakene vil bli utført på senvinteren eller tidlig om våren 2024. Det vil komme informasjon om dette når Statens vegvesen vet mer om tidspunkt, varighet og gjennomføring.

Strekningen er trygg

– Når vi nå åpner opp igjen dette partiet på E16, så kan folk være helt trygg på at det er helt sikkert å ferdes her. Det er gjort omfattende undersøkelser, og vi fortsetter å overvåke området. Om vi ser endringer så vil vi igjen stenge og legge trafikken over på den midlertidige veien, understreker Gunnar Eiterjord.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa