tirsdag, 20 september 2022 23:06

Smiths Venner kan ekskludere medlemmer med homofil partner

Skrevet av
Brunstad Christian Church kan ekskludere medlemmer med homofil partner, mener Statsforvalteren. Bildet er fra Oslofjord Convention Center, som eies av Brunstadstiftelsen. Brunstad Christian Church kan ekskludere medlemmer med homofil partner, mener Statsforvalteren. Bildet er fra Oslofjord Convention Center, som eies av Brunstadstiftelsen. Foto: Berit Roald / NTB

At Smiths Venner, også kjent som Brunstad Christian Church, åpner for å ekskludere medlemmer med homofil partner er ikke et brudd på trossamfunnsloven, mener Statsforvalteren.

I et forslag til veileder fra trossamfunnet Brunstad Christian Church (BCC), åpnes det for å sanksjonere medlemmer som lever i et homofilt forhold eller heterofilt samboerskap, skriver Vårt Land.

Etter å ha mottatt bekymringsmeldinger om vilkårene for medlemskap, har Statsforvalteren konkludert med at trossamfunnet ikke bryter noen bestemmelser i trossamfunnsloven, skriver avisen.

I et skriv fra BCC til Statsforvalteren går det fram at en person med homofil legning kan inneha medlemskap i BCC og alle former for verv eller ansettelser. Det er først når legningen leves ut, for eksempel i form av et seksuelt samliv, at livsførselen kommer i strid med BCCs bibelforståelse.

– Etter trossamfunnsloven er det ikke noe i veien for at et trossamfunn diskriminerer, så lenge diskrimineringen er begrunnet i selve troen, opplyser Hege Nyhus, avdelingsdirektør hos Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Veilederen skal legges fram for landsmøtet i BCC Norge i desember, og at den er anbefalt å tre i kraft fra og med 2023.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa