onsdag, 17 august 2022 10:13

Bordet er dekket - vi venter bare på politisk innfrielse av valgløfter

Skrevet av
Bordet er dekket - vi venter bare på politisk innfrielse av valgløfter Illustrasjon: Nye Veier

Det finnes ingen annen grunn til å bremse Ringeriksbanen enn politisk vrangvilje. Stoppes Ringeriksbanen nå, står vi ved et politisk løftebrudd uten sidestykke i nyere norsk historie. Vi husker godt hvor klare politikerne, spesielt i Arbeiderpartiet, var i sine valgløfter.

Nå må dere innfri!

Nye Veier, som har ansvaret for prosjektet, sier at de ut fra kriteriene som Jernbanedirektoratet bruker for å prioritere prosjekter, så oppfyller Ringeriksporteføljen de fleste av disse.

Reguleringsplanene er vedtatte og gyldige. Innenfor disse planene har Nye Veier jobbet med å forenkle løsningene, og redusere omfanget. Prosjektet leverer fortsatt på antall avganger og reisetid for Ringeriksbanen, og målene som er satt for ny E16. Nye Veier mener prosjektet er svært modent – nærmest gryteklart. De første hovedkontraktene kan starte i 2024 med finansiering fra Stortinget.

Utbyggingen av Ringeriksbanen og ny E16 har en kostnadsprognose på 36,4 milliarder kroner, eks. mva. på bane, i 2020-kroner. Nesten seks milliarder kroner er redusert ved å forenkle og nedskalere. Dette er uten betydning for det en skal oppnå med prosjektet, som er kortere reisetid, både for togpassasjerer og de som kjører bil. Dette har Nye Veier gjort ved å redusere størrelse på tunneler, fyllinger og konstruksjoner og gjenbruke mer av eksisterende vei.

I løpet av det siste året har Nye Veier vurdert planer om å legge vei og bane i dagen i stedet for tunnelene mellom Sundvollen og Bymoen, slik det er vedtatt i reguleringsplanen. Dette er nå lagt helt bort. Mer vei og bane i dagen ville fått for store konsekvenser for omgivelsene.

 

vepsebolet

Fotomontasje: Frank Tverran

Sist redigert onsdag, 17 august 2022 11:46

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa