tirsdag, 05 juli 2022 12:47

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

Skrevet av
Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd Illustrasjonsfoto: Pixabay

Politiet avfyrte natt til lørdag varselskudd etter melding om at en person gikk med et skytevåpen i Rygge. Det viste seg at mannen kun bar på en paraply.

Væpnet politi og et helikopter rykket natt til lørdag ut etter melding om at en mann var observert med et tohånds skytevåpen gående på gangstien ved Rygge ungdomsskole, skriver Moss Avis.

– Siden dette var en alvorlig melding rykket politiet ut med flere ressurser, sier Kristoffer Haakonsen ved Moss politistasjon.

Han forteller at da politiet påtraff vedkommende ble mannen konfrontert av en politipatrulje og anropt av politiet. I armene ser politiet at mannen bærer på noe, men ikke hva, skriver avisen.

Til Moss Avis sier mannen at han så flere biler med fjernlys rettet mot han, og at han hørte masse roping, men han skal ikke ha forstått at all oppmerksomheten var rettet mot ham.

– Jeg merker at det blir ropt til meg, og jeg roper tilbake at jeg ikke hører hva som blir sagt, og beveger meg nærmere, forteller han.

Politiet løsner så et varselskudd.

– Da varselskuddet går av, så hører jeg noen skrike «legg fra deg våpenet», og i min forfjamselse av skuddet, og livredd, så skriker jeg tilbake, igjen og igjen at det er en paraply. Dette var også første gang jeg faktisk hørte hva som ble sagt, fram til da så var det bare usammenhengende roping og skriking. Jeg hiver fra meg paraplyen, sier mannen til avisen.

Politiet bekrefter at mannen kun bar på en paraply. Spesialenheten er blitt rutinemessig varslet etter at politiet avfyrte et varselskudd.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa