fredag, 17 juni 2022 08:17

Veistubb gir budsjettsmell på en halv milliard for minnestedet på Utøyakaia

Skrevet av
Veien ned til minnestedet på Utøyakaia har kostet mye. Veien ned til minnestedet på Utøyakaia har kostet mye. Foto: Manthey Kula / NTB

En veistrekning på 150 meter bidrar sterkt til at budsjettet for det nasjonale minnestedet på Utøyakaia sprekker. Prisen anslås nå til å bli 672 millioner.

Opprinnelig skulle det nasjonale minnestedet koste 40,5 millioner. Nå er prislappen en halv milliard høyere. En veistubb er mye av forklaringen, skriver NRK.

Om lag 80 prosent av totalkostnaden vil gå til utbygging av veien ned til minnestedet, bekrefter Statsbygg. Veien er om lag 150 meter lang. Grunnforhold gjør det komplisert og dyrt å tilrettelegge for ankomst til minnestedet, forklarer Statsbygg.

Selve veien vil altså koste over en halv milliard alene. 10–15 prosent av den totale prislappen for prosjektet går til selve monumentet. Prosjektet er preget av pandemi og naboprotester.

– Med det utgangspunktet vi hadde, så var det ikke så veldig mange andre måter å gjøre det på. Dermed fikk vi også denne kostnadsveksten, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til NRK.

Minnestedet åpner offisielt lørdag.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa