søndag, 19 september 2021 21:08

Mor og datter dømt til ett års fengsel for familievold

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

En muslimsk mor og en datter er i Agder tingrett dømt til ett års fengsel for vold mot en lillesøster som hadde ikke-muslimsk kjæreste.

Ifølge dommen utsatte moren og den eldre søsteren 17 åringen for psykisk og fysisk vold i en lengre periode, skriver Fædrelandsvennen.

De skriver at 17-åringen i retten forklarte at familien begynte å kontrollere henne da hun gikk på ungdomsskolen, og at hun ikke fikk ha besøk av venner og ikke være på besøk hos noen. Da 17-åringen begynte på videregående fikk hun seg en ikke-muslimsk kjæreste, og etter et besøk hos kjæresten ble hun pisket med en ledning.

En undersøkelse av 17-åringen viste at hun hadde blåmerker på armene, beina og overkroppen.

Storesøsteren er dømt til ett års betinget fengsel, mens moren er dømt til delvis betinget dom av hensyn til sine yngste barn. Begge har nektet straffskyld.

Morens forsvarer, Alf Tore Nilsen, opplyser til avisa at klienten ikke har bestemt seg for om hun vil anke dommen. Datterens forsvarer, Morten Kjensli, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

NTB

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa