mandag, 05 juli 2021 08:06

Dagbladet: PST skal ha funnet nye bevis mot Bertheussen

Skrevet av
Laila Anita Bertheussen under domsavsigelsen i Oslo tingrett i januar. Laila Anita Bertheussen under domsavsigelsen i Oslo tingrett i januar. Tegning: Esther Bjørneboe / Pool / NTB

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har fortsatt etterforskningen mot trusseldømte Laila Anita Bertheussen og blant annet funnet nye overvåkingsopptak, ifølge Dagbladets kilder.

Politiet skal ha fått rekonstruert videoopptak som tidligere var slettet, skriver Dagbladet , som viser til anonyme kilder.

PST skal ha fortsatt etterforskningen mot Bertheussen etter at hun i januar i år ble dømt for angrep mot demokratiet og trusler mot sin egen samboer, daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), ifølge avisa.

Saken er anket til Borgarting lagmannsrett, men 22. juni ble det kjent at retten ikke vil behandle skyldspørsmålet, men kun straffeutmålingen.

De nye bevisene skal ikke tale til Bertheussens fordel, ifølge Dagbladets kilder. De vil imidlertid ikke ha noen betydning for ankesaken, da bevisene ikke ble oversendt Borgarting lagmannsrett før ankeutvalget behandlet saken.

PST vil ikke kommentere opplysningene.

Bertheussens forsvarer John Christian Elden sier til Dagbladet at hans klient ikke er kjent med noe materiale fra PST som endrer hennes oppfatning av at dommen mot henne er uriktig. Han mener det er uheldig at Bertheussen ikke får tiltalen behandlet av lagmannsretten.

– Det er en FN-beskyttet menneskerettighet å få anket skyldspørsmålet i alvorlige straffesaker, og da bør ikke Norge bryte dette med åpne øyne, sier Elden.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa