fredag, 25 juni 2021 07:32

Ny utsettelse i vaksineringsplanene – enkelte kan måtte vente til september

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet opplyser at vaksineringen kan bli ytterligere utsatt enkelte steder. Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet opplyser at vaksineringen kan bli ytterligere utsatt enkelte steder. Foto: Jil Yngland / NTB

Noen innbyggere i flere mindre kommuner kan måtte vente til begynnelsen av september med å få tilbud om første vaksinedose, ifølge FHI.

Tidligere regnet FHI med at alle ville ha fått tilbud om første dose i uke 32, uken som starter med 9. august. Nå flytter altså datoen seg til begynnelsen av september, skriver VG.

Det er fortsatt slik at innbyggerne i de fleste kommunene vil ha fått tilbud i løpet av uke 32, men i enkelte kommuner kan det ta lenger tid. Dette kan gjelde opptil 50 mindre kommuner, ifølge FHIs foreløpige vurderinger.

– For noen enkeltpersoner kan det bli en forsinkelse på tre/fire uker, inkludert en ukes forskyvning på grunn av høyt vaksineopptak, opplyser smitteverndirektør Geir Bukholm.

FHI har tidligere opplyst at vaksineprogrammet blir forsinket fordi flere enn ventet takker ja til vaksinene.

– Det er så mange som ønsker å vaksinere seg. Det er jo en veldig god nyhet for flokkimmuniteten i Norge, men det gjør jo at det tar lenger tid før vi kommer til en ny prioriteringsgruppe, sa FHI-direktør Camilla Stoltenberg til NTB torsdag morgen.

I tillegg ser risikogruppene ut til å være større enn antatt i flere kommuner, noe som også går ut over framdriften.

NTB

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa