onsdag, 26 mai 2021 23:26

Eirik Jensen-rapport: Risikoen for korrupsjon ble aldri vurdert

Skrevet av
Utvalgsleder Ingeborg Moen Borgerud la fram rapporten om granskningen av Eirik Jensen-saken onsdag. Utvalgsleder Ingeborg Moen Borgerud la fram rapporten om granskningen av Eirik Jensen-saken onsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Risikoen for korrupsjon tilknyttet Eirik Jensen ble aldri vurdert av politiet selv om en rekke risikoforhold forelå, fremgår det av en evalueringsrapport.

– Det er kombinasjonen av ledersvikt og manglende risikoerkjennelse som gjorde at domfelte kunne arbeide med kilder og informanter i mange år, uttalte utvalgsleder Ingeborg Moen Borgerud.

Eirik Jensen er dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj. Hans medtiltalte Gjermund Cappelen ble dømt til 13 års fengsel.

– Korrupsjon vil i sin natur kunne være meget skadelig. Politikorrupsjon står i en særstilling fordi politikorrupsjon angriper tilliten til rettsstaten. Funnene som legges fram i dag, er derfor noe vi som etat er forpliktet til å ta på det største alvor, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Politidirektøren trekker fram forebygging oppfølging, forskning og erfaringslæring som hjelpemidler i kampen mot politikorrupsjon.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa