tirsdag, 13 april 2021 21:40

18 folkehøgskole-elever smittet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

I tillegg til de tre som ble registert smittet i går, ble det i dag, 13.04, registrert 15 nye smittetilfeller, 9 menn og 6 kvinner, alle i 20-årsalderen og alle er elever ved Ringerike Folkehøgskole.

Det er Ringerike kommune som melder om dette. Smittesporingsarbeidet er komplisert og pågår fortsatt. Situasjonen følges tett i nær dialog med skolens ledelse. De bekreftet positive er isolert, og de øvrige elevene ved skolen følges opp. Kommuneoverlegen forventer at det kan bli avdekket flere positive tilfeller.

Ringerike folkehøgskole melder følgende tirsdag kveld:

Ringerike folkehøgskole fikk i løpet av tirsdag 13. april tilbakemelding på testene som ble tatt av våre 116 elever og ca 25 ansatte 12. april. De viser at 17 elever har testet positivt på Covid-19. Dette er inklusive de tre elevene som i går testet positivt på hurtigtest. 12 av disse elevene tilhører samme klasse/kohort. De øvrige fem er fordelt på fire andre klasser/kohorter. Ingen ansatte er smittet.

Alle elever med bekreftet smitte er nå satt i isolasjon på skolen. Øvrige elever og ansatte er satt i smittekarantene av kommuneoverlegen. Ny test av elever og ansatte gjennomføres her på skolen i morgen. Vi må påregne at ny test vil avdekke flere smittetilfeller.

Sammen med kommuneoverlegen jobber vi nå med å få stoppet smittespredningen ytterligere. Vi forsøker å isolere også elever i karantene så godt det er mulig. Det er krevende på en folkehøgskole der elevene deler rom og toalett, og i utgangspunktet spiser i samme matsal. Vi vurderer derfor bruk av tilgjengelige fasiliteter i lokalmiljøet.

Elever som er smittet har milde til ingen symptomer. Elever og ansatte er ved godt mot, og følges opp klassevis og delvis en til en, men det er krevende å stå i en situasjon der det potensielt er skjult smitte blant elevene i karantene.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Eggemoen sentralt i Norges romsatsing

18-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Eggemoen sentralt i Norges romsatsing

Space Norway har nå fått kontroll over to satellitter som ble skutt opp i sommer. Etter flere måneders testing er de klare for operasjon, noe som markerer en viktig milepæl...

Les mer i RingeriksAvisa

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa