mandag, 05 april 2021 17:59

Frp ønsker forbud mot barnehijab

Skrevet av
Sylvi Listhaug fronter forslaget om forbud mot barnehijab fra Frp. Sylvi Listhaug fronter forslaget om forbud mot barnehijab fra Frp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

I utkastet til sitt nye partiprogram går Fremskrittspartiet inn for å forby barnehijab. Nestleder Sylvi Listhaug varsler fokus på integrering i valgkampen.

I programforslaget går partiet også inn for å straffeforfølge foreldre som sender barna på koranskole i utlandet mot deres vilje, og nye tiltak for å hindre kjønnslemlestelse av barn, skriver VG.

– Innvandring og integrering er alltid en viktig sak for Frp. Det som blir viktigst nå, er det som handler om integrering. Der er det en stor jobb å gjøre i Norge, sier Listhaug, som trolig blir valgt som ny partileder under landsmøtet i mai.

Frp vil forby bruk av hijab i grunnskolen, og Listhaug kaller plagget seksualisering av barn. Hun vil ikke vente på en utredning, selv om det ikke er klart hvor vanlig det er med barnehijab.

– Her har vi ikke tid til utredning. Jeg synes det er noe helt galt ved å pakke inn jentene i et plagg som brukes for å skjule skjønnhet og hår. Det kan vi ikke akseptere lenger i Norge, sier Listhaug.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa