fredag, 15 januar 2021 12:40

Pfizer reduserer vaksineleveransene til Norge

Skrevet av
Legemiddelselskapet Pfizer reduserer vaksineleveransene til Norge og Europa fra neste uke og en periode fremover, opplyser smitteverndirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet (FHI) fredag. Legemiddelselskapet Pfizer reduserer vaksineleveransene til Norge og Europa fra neste uke og en periode fremover, opplyser smitteverndirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet (FHI) fredag. Foto: Jil Yngland / NTB

Legemiddelselskapet Pfizer reduserer vaksineleveransene til Norge og Europa fra neste uke og en periode fremover, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI).

Det er Pfizer som leverer vaksinen Norge har begynt å vaksinere befolkningen med.

– For Norge betyr dette i første omgang at vi får 7.800 færre doser i uke tre enn det Pfizer tidligere hadde meldt om, sier FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm.

Reduksjonen skyldes en oppgradering av produksjonskapasiteten hos Pfizer.

Norge var forespeilet 43.875 vaksinedoser fra Pfizer neste uke, men ser nå ut til å få 36.075 doser.

– Vi har ikke ennå sendt ut det vi har beholdt i beredskap for slike tilfeller, og har nå mulighet til å dekke opp denne reduksjonen i leveranser fra det beredskapslageret vi har i Norge, sier Bukholm.

– Det lageret vi nå har, vil kunne kompensere for en reduksjon i de planlagte leveransene i noen uker fremover hvis det er behov for dette.

Årsaken til legemiddelgigantens reduksjon er en oppgradering av produksjonskapasiteten. Når oppgraderingen er gjennomført, vil selskapet kunne øke sin produksjon av vaksinene fra dagens 1,3 milliarder til 2 milliarder doser per uke, ifølge FHI.

Den midlertidige reduksjonen vil påvirke alle europeiske land, og det er foreløpig ikke klart når Pfizer vil nå maksimal produksjonskapasitet igjen.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa