søndag, 15 mars 2020 08:54

Syke personer på hytter ber om hjelp fra Røde Kors

Skrevet av
Røde Kors får mange henvendelser fra hyttefolk som har blitt syke og som ønsker hjelp med å komme seg hjem. Her et bilde fra Sjusjøen, som for ordens skyld kun blir brukt som illustrasjonsfoto i denne saken. Røde Kors får mange henvendelser fra hyttefolk som har blitt syke og som ønsker hjelp med å komme seg hjem. Her et bilde fra Sjusjøen, som for ordens skyld kun blir brukt som illustrasjonsfoto i denne saken. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Røde Kors har gjennom helgen blitt kontaktet av syke hyttefolk som ønsker hjelp direkte fra Røde Kors med å komme seg hjem.

Det skriver Røde Kors i en pressemelding søndag morgen.

Røde Kors nevner utfartsområdene i Viken og Innlandet, hvor henvendelsene har strømmet inn.

– Nå er det mer viktig enn noensinne at folk som kjenner seg syke, går gjennom lokale helsetilbud, slik at de viktigste oppdragene prioriteres, sier landsrådsleder Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps.

Hun forventer flere henvendelser når mange skal reise hjem fra fjellet søndag.

– Vi er i beredskap over hele landet til både leteaksjoner og henteoppdrag, men det må være på oppdrag av de lokale AMK-sentralene som kjenner behovene best, sier Løvik.

Før helgen advarte Røde Kors mot å reise på hytta, både for å unngå å binde beredskap til oppdrag i fjellet og for å redusere smitterisiko.

Statsminister Erna Solberg (H) oppfordret lørdag nok en gang folk til å dra hjem fra hyttene sine, og hun advarte samtidig at om nødvendig vil Sivilforsvaret bli kalt inn for å oppsøke folk på hyttene og råde dem til å reise hjem.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa