lørdag, 22 februar 2020 12:59

Årsaken til at 42 hunder døde i fjor høst er fremdeles en gåte

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Forskere jobber med å finne ut hva som skjedde da mange hunder ble syke i fjor høst. Forskere jobber med å finne ut hva som skjedde da mange hunder ble syke i fjor høst. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Forskerne vet fremdeles ikke årsaken til at 42 hunder døde, og minst 200 ble syke, av blodig diaré i fjor høst. Nå intensiveres arbeidet.

Nå har NMBU Veterinærhøgskolen satt av midler til en doktorgradsstilling for å finne svar. Prosjektet Akutt hemoragisk diaré-syndrom hos hunder vil gå over tre år, skriver Aftenposten.

Hos 19 av de 25 hundene som ble obdusert, ble bakterien Providencia alcalifaciens funnet. Forskerne undersøker nå om bakterien kan være årsaken til, eller medvirkende årsak til, hundedødsfallene.

Fagleder Hannah Joan Jørgensen ved Veterinærinstituttet sier at det likevel ikke er sikkert at forskerne vil finne ut hvor bakterien fra utbruddet kommer fra.

– Men vi tror at vi på sikt vil kunne si noe om hvordan og under hvilke forhold den eventuelt gir tarmskade hos hund, sier Jørgensen.

– Forhåpentlig vil vi også kunne si noe om hva som er de viktigste kildene for bakterien, hvor den og hvordan den lever til vanlig, sier hun.

NTB

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa