fredag, 20 desember 2019 15:03

Hønefoss Sparebank fikk gebyr på 1,5 mill

Skrevet av
Hønefoss Sparebank fikk gebyr på 1,5 mill Foto: Frank Tverran

Hønefoss Sparebank er ilagt et overtredelsesgebyr på 1,5 millioner krone

r av Finanstilsynet. Bakgrunnen er stedlig tilsyn i banken den 20. og 21. mars 2019, samt merknader fra Finanstilsynet av 29. oktober 2019.

I merknadene av 29. oktober 2019 og varselet av 22. november 2019 vises det til manglende etterlevelse av hvitvaskingsloven. Den manglende etterlevelsen er av en art og et omfang som etter Finanstilsynets vurdering gir grunnlag for å ilegge banken et overtredelsesgebyr etter hvitvaskingslovens § 49, stort 1,5 millioner kroner.

Hønefoss Sparebank har i sitt tilsvar av 10. desember akseptert overtredelsesgebyret. Tilsvaret lyder i sin helhet som følger: "Hønefoss Sparebank tar til etterretning Finanstilsynets vurderinger av brudd på antihvitvaskregelverket. Banken tar tilsynets merknader svært alvorlig. Det ble også derfor umiddelbart etter gjennomføringen av tilsynet satt i verk tiltak for bringe de påpekte forholdene i orden. Finanstilsynet er tidligere gitt en oversikt over de tiltak som er gjennomført, og banken vil fortsette å ha særlig fokus på dette i sitt fremtidige arbeid."

Kilde: Oslo Børs

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa