tirsdag, 13 august 2019 21:12

Tron Simen Lien (66) ble drept i politiskyting på Jaren

Skrevet av
Politiet skjøt og drepte en mann i 60-årene på Jaren mandag kveld i forrige uke. Mannen hadde forskanset seg i sin egen bolig og nektet å snakke med politiet. Politiet skjøt og drepte en mann i 60-årene på Jaren mandag kveld i forrige uke. Mannen hadde forskanset seg i sin egen bolig og nektet å snakke med politiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det var Tron Simen Lien (66) som ble skutt og drept av politiet i en politiaksjon på Jaren forrige mandag.

Bistandsadvokat Svein Holden opplyser til avisen Hadeland tirsdag ettermiddag at de pårørende ikke lenger har innvendinger mot at avdødes navn offentliggjøres.

Lien bodde alene i sin bolig i Moveien på Jaren. Han etterlater seg to barn, to barnebarn og fire søsken. Han blir bisatt fredag 23. august fra Jølstad seremonirom på Jaren.

Politiet bekreftet før helgen at det var personell fra beredskapstroppen som løsnet skutt under den åtte timer lange politiaksjonen der politiet skal ha blitt angrepet med machete, etsende væske og motorsag.

Aksjonen endte med at politiet skjøt og drepte den 66 år gamle mannen, som ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten, døde av skadene.

– Vi ønsker ikke å gå ut med detaljer fra den foreløpige rapporten, så jeg kan ikke si mer nå. Vi vil få den endelige obduksjonsrapporten senere, og den må sammenstilles med andre opplysninger fra avhør og åstedsundersøkelser, sier etterforskningsleder Helle Gulseth til avisen.

Andre saker å lese

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa

Zelenskyj om «seiersplan»: – Vil ikke avstå territorium til Russland

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Zelenskyj om «seiersplan»: – Vil ikke avstå territorium til Russland

I en tale i Ukrainas nasjonalforsamling onsdag sa Zelenskyj også at Nord-Korea nå er en direkte deltaker i Russlands krig mot Ukraina. Ifølge presidenten har ukrainsk etterretning bekreftet at landet...

Les mer i RingeriksAvisa