tirsdag, 26 mars 2019 10:56

Hva skal barnet hete?

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Nybakte foreldre kan nå melde inn navnet på sitt nyfødte barn både enklere og raskere på skatteetten.no.

Hvert år fødes det mellom femti og seksti tusen barn i Norge. Når en ny verdensborger ser dagens lys er det mye som skal ordnes av de nybakte foreldrene. En av tingene er å gi barnet et navn.

Skatteetaten lanserer nå en ny tjeneste hvor du som nybakt far eller mor kan gå inn å melde hva barnet ditt skal hete.

Svar med en gang

I den nye digitale tjenesten legger du inn ønsket fornavn og etternavn på barnet. Når navnemeldingen kommer til Skatteetaten gjør vi en rekke automatiske kontroller for å sjekke at navnet oppfyller alle krav. Blir navnevalget godkjent, vil du som forelder få beskjed om dette umiddelbart, og den andre forelderen kan samtykke til navnevalget.

Følger ikke navnet reglene i Navneloven eller møter kravene, vil du få beskjed om dette med en gang og kan endre navnet der og da. Du får for eksempel umiddelbar varsel hvis navnet du har valgt er beskyttet og vi må behandle navneønsket manuelt.

- Skatteetaten er for tiden i gang med å modernisere Folkeregisteret, og det betyr flere nye og enklere tjenester for innbyggerne. Nye navnetjenester er én av innbyggertjenestene vi forbedrer, til glede for alle som skal gi barnet sitt første navn, sier divisjonsdirektør Jørn Leonhardsen i Skatteetaten.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa