tirsdag, 02 oktober 2018 07:47

Militærkolonner kan påvirke tirsdagstrafikken

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
I forbindelse med den store NATO-øvelsen, vil det være en rekke militærkolonner på norske veier denne høsten. I forbindelse med den store NATO-øvelsen, vil det være en rekke militærkolonner på norske veier denne høsten. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

I forbindelse med militærøvelsen Trident Juncture skal det kjøres flere kolonner tirsdag, noe som kan påvirke trafikken.

Vegtrafikksentralen for Østlandet melder på Twitter at det kjøres militærkolonne på E6 fra Lillehammer til Rygge mellom klokken 5 og klokken 7.30. Litt senere – fra klokken 9 til klokken 18.30 – kjører militærkjøretøy i kolonne i begge retninger på E6 mellom Rygge og Kolomoen og på riksvei 3 mellom Kolomoen og Rena.

I Midt-Norge blir det kolonne mellom Åndalsnes og Dombås. Den vil pågå mellom klokken 11 og klokken 16.50, opplyser veitrafikksentralen for Midt-Norge på Twitter.

Vegvesenet opplyser at trafikken tidvis kan gå saktere og minner samtidig om at det er forbudt å bryte inn i kolonnen.

Presseoffiser Fredrik Tandberg i Forsvaret gikk nylig ut i NRK og ba folk være tålmodige og respektere kolonnene. Selv om de fleste som så langt har støtt på kolonnen fra den store NATO-øvelsen, har vært tålmodige, er det noen unntak, forteller Tandberg.

– Det hender at bilister blir utålmodige og bryter inn i kolonnene. Det kan være ganske farlig å bryte seg inn i slike kolonner, for som regel er det opp til 10–12 store kjøretøy som ligger på rekke, sier presseoffiseren og legger til at det neppe er mye tid å spare på å ta slike sjanser.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa