mandag, 10 september 2018 08:32

Nå blir Frimurerordenens medlemmer hemmelig

Skrevet av
Denne boka vil ikke inneholde navn på medlemmer neste år Denne boka vil ikke inneholde navn på medlemmer neste år Foto: Frank Tverran

Det har alltid vært et prinsipp hos Den Norske Frimurerorden at det skal være full åpenhet om hvem som er medlemmer. Det blir det slutt på nå.

I disse dager går det ut en henvendelse til nærmere 20.000 medlemmer hvor det gjøres oppmerksom på at den nye personopplysningsloven som trådte i kraft i sommer (GDPR), også gjelder Den Norske Frimurerorden.


- Den betyr bl. a. at vi ikke lenger kan offentliggjøre medlemslistene våre som tidligere i Matrikkelen. Vi har aldri sendt ut medlemslister elektronisk, men det vil heretter også være ulovlig å overlate trykte medlemsfortegnelser ikke bare til utenforstående, men også til våre egne medlemmer, heter det i en e-post undertegnet Storsekretær Harald Øien i Den Norske Frimurerorden.

 
- Derfor stanses – med øyeblikkelig virkning - alt salg, utlevering og utlån av Matrikkelen. Vi kan ikke lenger gi noen tilgang til medlemsfortegnelsen, – eller for den saks skyld heller ikke sende medlemsfortegnelsen til biblioteker elller lignende, avslutter Øien.

Andre saker å lese

Eggemoen sentralt i Norges romsatsing

18-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Eggemoen sentralt i Norges romsatsing

Space Norway har nå fått kontroll over to satellitter som ble skutt opp i sommer. Etter flere måneders testing er de klare for operasjon, noe som markerer en viktig milepæl...

Les mer i RingeriksAvisa

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa