lørdag, 27 januar 2018 13:15

Forbrukertilsynet gjentar krav om stenging av ulovlig dyre kundenumre

Direktør i Forbrukertilsynet Elisabeth Lier Haugseth har på nytt sendt brev til bedrifter som har ulovlig høye priser på servicenumre for kunder. Direktør i Forbrukertilsynet Elisabeth Lier Haugseth har på nytt sendt brev til bedrifter som har ulovlig høye priser på servicenumre for kunder. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kjente selskaper som Apple, Samsung, Zalando og Specsavers er på listen som Forbrukertilsynet ber om å slutte med ulovlig dyre kundenumre.

På nytt har Forbrukertilsynet, tidligere Forbrukerombudet, sendt brev til flere selskaper de mener bryter loven. En avgjørelse i EU-domstolen i fjor slo fast at det var ulovlig å henvise kunder til dyre spesialnumre for å kontakte kundeservice. I november ble 80 selskaper kontaktet med anmodning om å kutte ut praksisen, men fremdeles er det mange krever kundene for mange penger når de behøver oppfølging etter kjøp.

Lørdag skriver tilsynet at 28 virksomheter har fått beskjed om å slutte. Dette dreier seg blant annet om Apple, Samsung, PayPal, Zalando, British Airways, WizzAir, DHL og Specsavers.

– De som allerede er kunder skal få et tydelig tilbud om å ringe til vanlig takst, skriver direktør i Forbrukertilsynet Elisabeth Lier Haugseth lørdag.

Loven som forbyr slike numre gjelder for alle aktører som markedsfører seg mot norske forbrukere uansett hvor de er i Europa.

– Folk skal ikke betale i dyre dommer for service de har krav på. Vi vil sørge for at forbrukernes rettigheter ivaretas og kommer til å følge nøye med i tiden fremover.

Sist redigert lørdag, 27 januar 2018 13:26

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa