fredag, 29 desember 2017 10:29

Rapport kreves etter dødsbranner i omsorgsboliger

Skrevet av
En person omkom i rekkehusbrannen i Borre lørdag kveld. Hele bygget med ti boenheter ble ødelagt i brannen. En person omkom i rekkehusbrannen i Borre lørdag kveld. Hele bygget med ti boenheter ble ødelagt i brannen. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NTB scanpix

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) krever full rapport etter to dødsbranner i omsorgsboliger før jul.

I den første brannen i Borre i Vestfold 16. desember døde en 57 år gammel mann. Natt til julaften omkom det som antas å være en 85 år gammel kvinne i et bo- og omsorgshjem på Kongsberg i Buskerud.

Ifølge Aftenposten er det alt klart at brannveggene i rekkehuset i Borre ikke fungerte slik de skulle. Samtidig kan årsaken til brannen i Kongsberg være vanskelig å utrede ettersom leiligheten til kvinnen er helt utbrent.

Torsdag ba DSB de aktuelle brannvesen om å fremskaffe dokumentasjon på hva som er gjort av brannsikring i omsorgsboligene. De vil også ha full rapport om brannvesenets innsats, ifølge avisen.

– Vi har et spesielt fokus på boliger for utsatte grupper. I 1990 kom krav om røykvarsler i alle boliger, sier fungerende avdelingsdirektør Hans Kristian Madsen i Brann- og redningsavdelingen i DSB.

Han viser til at kommunene siden 1. januar i fjor er pålagt å vurdere risikoen lokalt og særlig rette søkelyset mot brannsikkerhet for spesielt utsatte grupper.

Andre saker å lese

Eggemoen sentralt i Norges romsatsing

18-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Eggemoen sentralt i Norges romsatsing

Space Norway har nå fått kontroll over to satellitter som ble skutt opp i sommer. Etter flere måneders testing er de klare for operasjon, noe som markerer en viktig milepæl...

Les mer i RingeriksAvisa

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa