tirsdag, 05 september 2017 06:48

6 av 10 lærere har mindre tid til elevene

6 av 10 lærere har mindre tid til elevene Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Over 60 prosent av lærere i grunnskolen oppgir at de har fått «noe mindre» eller «mye mindre» tid til elevene enn de hadde for tre år siden, viser undersøkelse.

31 prosent mener at de har «noe mindre» tid til oppfølging av elevene i dag enn det de hadde for tre år siden. Den samme andelen mener at de har «mye mindre» tid nå enn før. Bare 5 prosent føler at de har fått mer tid til elevene, viser en undersøkelse Respons Analyse har utført for Utdanningsforbundet, skriver Klassekampen.

Statssekretær Magnus Thus (H) i Kunnskapsdepartementet mener at regjeringen ikke kan klandres for utviklingen.

– Lærerne må selvsagt ha nok tid til å følge opp alle elevene sine. Derfor har det vært viktig for oss å ikke utvide de nasjonale kravene til rapportering, sier han til avisen.

Utdanningsforbundet, Elevorganisasjonen og Foreldreutvalget for grunnopplæringen har gått sammen og satt krav til politikerne om en lærernorm. Kravet er maksimalt 15 elever per lærer de første fire årene av barneskolen og ikke flere enn 20 elever fra femte til tiende trinn.

Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Rødt har stilt seg bak kravet, som innebærer at det må ansettes 3.000 nye lærere. Arbeiderpartiet støtter deler av den nye lærernormen

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa