onsdag, 14 juni 2017 16:29

Kommunene i regionen har fått brev

Skrevet av
Gerd Sofie Andersen og Jon Georg Dale Gerd Sofie Andersen og Jon Georg Dale

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale har sendt ut et brev til alle ordførerne i Norge der han oppfordrer dem til å sette matomsorg for eldre på dagsorden. Men er hjemmemat-ordningen i våre kommuner noe å skryte av?

I tillegg sparker han i gang Gylne Måltidsøyeblikk 2017, sammen med Forbrukerrådet og Pårørendeaksjonen. I år jakter Dale etter måltidsordninger for eldre som bor hjemme. Alle kan tipse om en matordning de er fornøyde med, og en vinner blir kåret i august. Flere mattilbud vil være avgjørende når vi nå møter eldrebølgen om få år.

I 2050 forventer vi 35 prosent flere folk i Norge enn i 2010. Ved å tilrettelegge for gode matordninger kan man spare flere millioner kroner.  En analyse gjort ved UiO viser at forebygging og behandling av underernæring kan spare 800 millioner kroner. Et annet poeng er at dersom vi skal videreføre dagens mattilbud vil dette kreve 150 millioner offentlige måltider årlig i 2050. Det ligger derfor store muligheter for dem som vil satse på nye løsninger.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa