fredag, 31 mars 2017 11:06

Enda et godt år for Tronrud-konsernet

Skrevet av

Eiendoms- og entreprenørkonsernet nærmer seg nå milliarden i omsetning, og markedsmessig dekker de sentrale deler av østlandsområdet. Driftsresultatet er på 80 millioner.

Ringvirkningene fra bane- og veiinvesteringene vil gi grunnlag for stor aktivitet i «hjemmemarkedet» de nærmeste årene, og Tronrud-konsernet har over tid bevisst posisjonert seg for denne utviklingen gjennom å sikre seg tomteområder sentralt i Hønefoss og i den nære randsonen.

Eiendomsselskapet har i dag eiendommer og tomter som samlet kan gi grunnlag for å utvikle en eiendomsmasse som ferdigstilt vil ha en verdi på omkring 4 milliarder med dagens eiendomsverdier. Denne «utviklingsporteføljen» vil være under stadig utvikling gjennom ferdigstillelse og salg samt ytterligere tilvekst gjennom nye kjøp.

Fokus de nærmeste årene vil utvilsomt være Ringeriksregionen, men fortsatt vil Mjøsregionen, Romerike og Asker/Bærum være aktuelle aktivitetsområder.

Utviklingen i boligmarkedet i Hønefoss og Ringerike det seneste året kan gi en viss pekepinn om hva en kan forvente noen år frem. Salgstakt og prisnivåer på sentrumsnære prosjekter som St. Hanshagen, og ikke minst på Brutorget, har gitt organisasjonen nok å henge fingrene i. Salgsstarten på Brutorget overgikk forventningene og resulterte i salgsrekord både for én dags og for én ukes salg.

Ekspansive planer for 2017 og de nærmeste årene fremover reflekterer den forventede veksten i markedsområdet. Reguleringsplanen for Øya-området ventes å foreligge i nær fremtid. Reguleringsarbeidet som omfatter Stormarkedet/Lloyds er i gang, og etter dette følger planer for utnyttelse av Tippen.

Men før alt dette kommer utbyggingen av Benterud med opp mot 200 leiligheter med nærhet til byen og elvemiljøet. Her er forventet byggestart rett etter sommerferien.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa