×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
fredag, 30 desember 2016 14:55

Klare for Eggemoen

Skrevet av
Instruktør Zamran Butt og student Patrick Andersen Instruktør Zamran Butt og student Patrick Andersen Foto: Frank Tverran

Allerede 3. januar går det første flyttelasset fra Kjeller til Eggemoen. Det er den operative delen av Luftfartsskolen som innleder en testperiode på vår lokale flyplass.

Et helt nytt norsk-svensk samarbeid mellom Luftfartsskolen og Scandinavian Aviation Academy (SAA) ble etablert i 2015. Flyprogrammene er godkjent av svenske luftfartsmyndigheter og følger SAA’s operative prosedyrer og treningsprogram. SAA har trent piloter siden 1963.

Daglig leder ved Luftfartsskolen,Thor Alvik, sier at all flyvning med instruktører og studenter vil foregå fra Eggemoen i en testperiode fram til sommeren. De leier hangar og kontorer hos Air Service. I løpet av våren blir det tatt en endelig beslutning om flytting. Går dette i orden, vil også de to flysimulatorene bli flyttet til Eggemoen.

Skolen har i dag ett Diamond DA40 og ett Diamond DA42. I løpet av kort tid får de ennå et DA40.

De har i dag behov for ca 2000 flybevegelser i året. Eggemoen har konsesjon for tilsammen 15.200 flybevegelser pr. år og bør ha plass til en permanent avtale med Luftfartsskolen.

Thor Alvik håper det vil ordne seg med fast base på Eggemoen. Han sier at nærheten til Oslo er avgjørende og at nye veier, både mot Gardermoen og Oslo sammen med ny InterCity-bane direkte til Sandvika og Oslo gjør Eggemoen ekstra attraktiv.

kjeller2

Daglig leder ved Luftfartsskolen Thor Alvik (Foto: Frank Tverran)

Sist redigert fredag, 30 desember 2016 23:01

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa