onsdag, 19 oktober 2016 17:50

Asplan Viak skal bistå med kommunedelplan E16 Nymoen-Eggemoen

Skrevet av

Tirsdag 18. oktober undertegnet Statens vegvesen kontrakt med konsulentselskapet Asplan Viak om bistand til utarbeidelse av konsekvensutredning og kommunedelplan for E16 Nymoen-Eggemoen i Ringerike kommune. Arbeidet med utarbeidelsen av konsekvensutredningen og kommunedelplanen starter omgående.

Det ble varslet oppstart av arbeidet med konsekvensutredning og kommunedelplan for strekningen samtidig som forslag til planprogram ble lagt ut på offentlig høring i begynnelsen av mai 2016. Kommunestyret i Ringerike kommune fastsatte planprogrammet i sitt møte den 20. september. Asplan Viak skal bistå Statens vegvesen i arbeidet med å utarbeide konsekvensutredning og kommunedelplan for E16 Nymoen-Eggemoen. I dette arbeidet skal i utgangspunktet tre korridoralternativer utredes. To av disse alternativene er sør for flyplassen, mens et går nord for flyplassen.

Asplan Viak og Statens vegvesen vil omgående starte arbeidet med utarbeidelsen av konsekvensutredning og kommunedelplan. Det er ventet at forslag til konsekvensutredning og kommunedelplan vil foreligge i andre halvår 2017.  E16 Nymoen-Eggemoen er en videreføring av Eggemoen-Olum hvor reguleringsplanen ble vedtatt i mars 2015.

Andre saker å lese

"Demokratisk deltakelse" i Fossveien

18-10-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Trond Henriksen er daglig leder i det nyregistrerte foretaket Involvate AS.Involvert som styre er: Harald Guldahl, styreleder og følgende styremedlemer: Trond Henriksen, Are Vittring, Helge Grundstad og Svein Lindberg. Aksjekapitalen er...

Les mer i RingeriksAvisa

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

17-10-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Taxi kjørte inn i flere biler og kafé i Oslo

Totalt fem biler og en uteservering på Frogner i Oslo har fått store skader etter at en taxi kjørte inn i de parkerte bilene.

Les mer i RingeriksAvisa

Innbyggere i Sirdal får 4000 kroner hver av kommunen

17-10-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kraftkommunnen Sirdal nordvest i Agder gir 4000 kroner til hver eneste innbygger, både voksne og barn.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordførere i Hønefoss kommune

16-10-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ordførere i Hønefoss kommune

Etter at Hønefoss fikk status som by og før det ble storkommunen Ringerike, har vi satt sammen en rekke navn som viser hvem som var ordførere i byen mellom 1852...

Les mer i RingeriksAvisa